Enligt data som hämtats från Glassnode är antalet bitcoin-plånboksadresser (som innehar $ 10, $ 100, $ 1000 i BTC) en högsta nivå på 31 miljoner.

Bara några timmar tillbaka steg bitcoin (BTC) -priset högre till $ 13 500 och etablerade en ny höjdpunkt för i år. Men tillsammans med BTC: s nästan exponentiella uppgång i värderingen har detaljhandelsköpare av kryptovalutan också ökat och är nu på en rekordhög nivå. Är detta ett direkt resultat av en rallyinducerad FOMO?

Bitcoin adresser som innehar BTC värt $ 10, $ 100 och $ 1000 på ATH
Om du tror att det bara är bitcoinpriset som spränger genom hustaken, kommer Rafael Schultze-Krafts senaste uppdatering att få dina ögonbollar att rulla ännu mer. Enligt Glassnode CTO har antalet investerare som innehar $ 10, $ 100 och $ 1000 i BTC gått upp genom taket och etablerat en ny topp.

Bitcoin Wallet adresserar innehav av $ 10, $ 100 och $ 1000 i BTC på ATH

Detta tar det totala antalet fraktionerade bitcoininnehavare (som innehar BTC värda de nämnda beloppen) till nästan 31 miljoner och markerar en betydande milstolpe i decentraliseringen av ägandet av kryptovalutan.
Det visar också att institutioner inte längre är ensamma rangers och snurrar hjulen på bitcoins hausse-rally. Detaljhandelsinvesterare köper också massor av BTC och tror att tillgången uppnår högre prispunkter inom en snar framtid.
BTC-miljonärer ökar också stadigt

Medan små bitcoin-plånböcker (med mindre valör) har klockat till en heltidshöjd på 31 miljoner, har BTC-miljonärer inte heller hållit tillbaka.

Enligt en annan uppdatering av bitcoin-adress som Glassnode delade igår, finns det nu 20 000 plånböcker som äger mer än en miljon dollar i BTC. Kedjeanalysföretaget noterade att detta är det högsta antalet sedan januari 2018.
bitcoin miljonär adresser
Bitcoin adresserar innehav av BTC värt $ 1 miljon +, Källa: Glassnode.

Medan antalet adresser som innehar bitcoin som innehar 1 miljon dollar är jämförelsevis mindre, är BTC-värderingarna mycket högre. Betyder detta att marknaden kommer att lämnas i skak på grund av en annan dumpning? Inte riktigt.

Valar kan inte dumpa när som helst

I september, efter den ökända kraschen, hade Willy Woo, en känd analytiker på kedjan, delat makromarknadsutsikterna där han sa att det är mycket osannolikt att vi kommer att se någon form av katastrofal dumpning i pris. Woo kommenterade sitt uttalande:

Zooma ut till mitten av makrot (månader framåt), vi befinner oss i en riktigt trevlig zon med svårighetsgradskomprimering, efter halvering (röda vertikaler), det här är en tillförlitlig indikator på hausse.
Och när du går till hela makrobilden här är RVT-förhållandet (mycket allmänt kan du tänka på det som ett PE-förhållande för Bitcoin, en bättre version av min äldre NVT-förhållande). Uppenbarligen har vi mycket utrymme för tillväxt i denna cykel.

Woos argument gör det ganska tydligt att bitcoin-miljonärer inte säljer när som helst snart. I själva verket verkar det som om nästa etapp av BTC-rally kan ha börjat väl.

En fråga kvarstår fortfarande. Är denna tillväxt i detaljhandeln och valbit bitcoin ett direkt resultat av BTC: s växande prislapp? Det verkar så. När allt kommer omkring, med det givna geopolitiska och globala ekonomiska scenariot, vill alla hoppa in i vagnen och tjäna lite gratis pengar medan de kan, eller hur?