Na een piek van 12.400 dollar op maandag begonnen de BTC-prijzen een neerwaartse correctie nadat de stieren langzaam de controle verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

In de vroege sessies van vandaag slaagden de beren erin om BTC onder de steunlijn te duwen in de buurt van $11.650, wat betekent dat de bovenste crypto nu lager is gecorrigeerd met ongeveer 7%.

De afwijzing van vandaag heeft de vlaggenschipcrypto met $800 verlaagd ten opzichte van de lokale hoogtepunten die aan het begin van de week waren ingesteld.

BTC heeft zich sindsdien hersteld om meer dan $11.7K te regelen tegen de huidige prijs van $11.862. Het $11.900 niveau fungeert echter als een stevige weerstand aangezien er een cruciale bearish trendlijn ontstaat met weerstand in de buurt van $11.980 op de uurgrafiek.

Als het vlaggenschip van de wereld digitale activa kan breken boven deze trendlijn weerstand, kan het opnieuw testen $ 12K en sluit de week in een positieve zone.

Bitcoin Price Gezichten een Pivotaal Moment

BTC maakte op maandag indruk op de analisten nadat het $12K brak, wat een cruciale weerstand was voor de nummer één cryptocurrency.

In de volgende twee dagen bleef Bitcoin Billionaire meer dan $12K aanhouden, waarbij die steun fungeerde als een punt waarop drie verschillende rally’s werden bekroond.

Het uitblijven van $12K vandaag laat BTC echter achter op een scharniermoment, waar het zich hoger moet verzamelen om te bevestigen dat de recente opwaartse trend intact blijft.

Crypto trader CryptoDonAlt deelde een grafiek van de bereikanalyse die BTC op een kritiek moment laat zien. De stieren moeten nu de rode lijn ($12.100) op de weekly chart terugvorderen om het risico op een scherpe ommekeer uit te schakelen.

Als er een duidelijke daling is onder de $11.650, zou de BTC-prijs op korte termijn kunnen dalen naar $11.2K.

YFI-prijs passeerde net die van de King Coin

Vandaag de dag maakte DeFi-munt Yearn.finance (YFI) indruk op velen omdat de prijs van de altcoin die van Bitcoin overtrof.

De op Ethereum gebaseerde munt brak voor het eerst boven de $12K, wat betekent dat hij nu boven de huidige prijs van BTC handelt.

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, is YFI met maar liefst 50% gestegen tot $15.938 om handen te wisselen.

Het nieuws dat de YFI-prijs de BTC-prijs heeft overtroffen, heeft veel voorstanders van de munt ertoe aangezet om deze prestatie op twitter te vieren.

Het is belangrijk om op te merken dat Yearn.finance slechts een maand geleden werd gelanceerd en toen onder $1K handelde. Interessant is dat veel van degenen die het nu vieren, hadden verwacht dat YFI de prijs van Bitcoin spoedig zou overstijgen.

De huidige stijging van de YFI-prijs is waarschijnlijk toe te schrijven aan de recente stijging van de totale waarde van de op Ethereum gebaseerde tokens die in de contracten van Yearn.finance zijn vastgelegd.

Volgens de gegevens van DeFi-puls is er nu meer dan 675 miljoen dollar aan munten geblokkeerd in het Yearn.finance-protocol.

De explosieve prijsgroei van YFI komt ook tot stand na de lancering van de Curve governance token (CRV) van het platform.